Spelletjes avond

Gezellig met z’n tweeën aan tafel, of op de grond, spelletjes spelen. Kies een lekker luchtig spel, zodat je er niet uren aan vast zit (zoals Monopoly en levensweg). Je kunt denken aan Twister of een potje Rummikub.

Wat te doen?

Kies een spel wat jullie allebei kunnen winnen. Als je zelf heel erg goed bent in een spel, zoals Risk of Monopoly, dan wordt het er niet gezellig op, als je vanaf het begin al weet dat je gaat verliezen.

Als je gaat kaarten, zoals pokeren, speel dan met fiches en spreek een prijs af van te voren. Het hoeft allemaal niets te kosten, het kan bijvoorbeeld ook een keertje koken, of schoonmaken zijn, of iets creatievers, wat je zelf vast wel in kunt vullen.

Organiseer dit! Als je dit een seconde van te voren uit de kast rukt en je zegt: “Kom schat, we gaan een spelletje spelen.”, dan mist het jeux. Je hebt je immers voorbereid, dus neem de credits.

Zorg dat de kamer zo ingericht is, dat het duidelijk is dat er tijd voor jullie is. (Weg met het speelgoed van de kinderen, kaarsjes oid aan, rustig muziekje op). Leg uit wat je plan is en hoe lang het ongeveer duurt. Zorg dat er iets te drinken en iets te snacken is en vergeet niet tijdens het spel, de gastheer of vrouw te zijn die dat voor je geliefde (ongevraagd) gaat halen.

Tips voor spellen? Zet ze in het commentaar hieronder. Liken en delen mag altijd!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s