Samen schilderen

Zeker als jullie al samen kinderen hebben, dan zijn schilderspullen al vaak in huis. Wanneer ben jij voor het laatst creatief geweest, of jouw partner? Kom weer lekker in jouw kind-modus en speel met verf en kleuren. Natuurlijk hoef je geen stilleven te schilderen, soms is het leuk om samen iets te doen. Hieronder een aantal suggesties:

Maak een verhaal schilderij

Omstebeurt mag de één 2 minuten schilderen en dan de ander, aan hetzelfde stuk. Er gebeurt dan van alles, want jij hebt een idee wat mooi is en de ander ook. Een gewaagde opdracht dus!

Als je het eng vindt om door elkaar heen te schilderen dan is het een idee om een doek of vel papier in te delen in vierkantjes en een voorzet te doen door met potlood een schets te maken van het grote plaatje. Hoe jullie omstebeurt dat plaatje dan invullen, is aan jullie.

bruidspaartjeEllen[1]

Bron: uit de kunst Assen

Actionpainting

Wat al die kunstenaars kunnen, dat zouden wij toch ook moeten kunnen? Nou, dat is wellicht wat moeilijker dan gedacht, maar twee zielen, kunnen meer dan één.

VAK-workshop-2[1]

Fotobron: Aangeschoten wild

De truuk is om een oud laken op de grond te leggen en daarop een doek (of papier, maar liever een doek) te leggen. Ga daarna op zoek naar alle verf die je maar kunt vinden. Spuitbussen, glitters, acrylverf, alles wat je kwijt kunt. En dan… leg je een eerste basis met een kleur. Dat kan met een kwast, een roller, als het maar dekt. Vanaf daar ga je per materiaal samen onderzoeken wat er bij kan. Een streepje met de spuitbus of een paar spetters van een uitgeslagen kwast. Misschien zelfs wel een kopje verf rechtstreeks op het doek. Of met een spatel wat reliëf aanbrengen. Laat tussen de lagen het even drogen en neem een hapje en een drankje. Vooral dat laatste kan voor een gezellige en creatieve avond zorgen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s