Samen bankhangen

Lekker een avondje bankhangen! Dat klinkt saai. Maar als je dat goed organiseert hoeft dat helemaal niet saai te zijn. Hier een aantal ideetjes om een bankhang-avond compleet te maken:

Zorg voor lekkere snacks!

Popcorn, of chocola, chips, wat jullie beide lekker vinden, dat staat op tafel! Natuurlijk let hij er op dat hij niet het hele bakje in z’n eentje wegwerkt.

Entourage

Zo’n gezellige gezins woonkamer moet op date night natuurlijk een beetje aangekleed worden. Sowieso kan het geen kwaad om op de dag van date night thuis te komen met bloemen. (Hoeft echt niet duur te zijn, wél een kaartje en niet van de pomp).

Actie!

Ja en wat ga je dan doen? Je hangt wel vaker op de bank met je geliefde, dus dit keer is het anders en speciaal. Hier een aantal mogelijkheden:

>> Film kijken

Een klassieker, anderhalf uur wegzwijmelen op die knappe filmster, die mooie film. De keuze van de film is wel erg belangrijk.

film-movie-motion-picture-390089.jpegEen horror is natuurlijk uit den boze, maar een lekkere thriller of komedie kan erg leuk zijn. Handig om in te spelen op deze vraag is om gezamenlijk een lijstje te maken met films die je graag wilt zien. Dat kun je online doen in bijvoorbeeld zo’n app als Wunderlist of een andere gezamenlijke lijst. Hou vooral de lijst bij de hand in de bioscoop bij de voorfilmpjes (trailers), en noteer meteen de films die je nog een keer graag wilt zien. Als jullie dat van elkaar weten, kun je veel gerichter samen iets leuks kijken.

Voordat je begint: check de techniek! Je kunt tegenwoordig online veel films bekijken. Van Ziggo die een online aanbod heeft, tot Netflix, Videoland, noem het maar op. Als je een smart-TV hebt, lukt dat prima. Als je een Ziggo Horizon hebt ook, maar als je dat niet hebt, kun je jouw tablet, laptop of telefoon aansluiten op jouw televisie met een Google Chromecast. Zo kun je voor drie tientjes alle films direct naar jouw TV streamen.

>>Muziek luisteren

Lekker wegdromen met muziek en een wijntje. Spreek van te voren af dat je een playlist maakt in Spotify of met je eigen muziek. Doe eens oldskool en maak een selectie van oude LP’s en leg ze klaar, zodat ’s avonds je partner kan kiezen welke jullie gaan luisteren.

pexels-photo-145707

>> Foto’s kijken

Haal die oude herinneringen weer eens op, van toen jullie elkaar net ontmoette. Op de TV of leuker op een beamer (of als je wat ouder bent met dia’s of fotoboeken) lekker op de bank genieten en herinneringen ophalen.

people-vintage-photo-memories

Tips

  1. Let op de tijd! Te lang wordt saai.
  2. Geef elkaar de ruimte. Luister naar elkaar en vraag door.
  3. Laat het komen, zoals het komt. Verwacht niets.
  4. Ruim na afloop alles weer op, maar laat dat het proces niet in de weg staan.
  5. Geniet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s